top of page

Кейс: UNICEF

Створення концепції та принтів для креативної кампанії вакцинації від COVID-19 для аудиторії 60+ від креаторів платформи Taker | Maker. “Бабусю, дідусю, вакцинуйтеся!” — так UNICEF звернувся до літніх людей з майбутнього.

Створення концепції та принтів для креативної кампанії вакцинації від COVID-19 для аудиторії 60+ від креаторів платформи Taker | Maker. “Бабусю, дідусю, вакцинуйтеся!” — так UNICEF звернувся до літніх людей з майбутнього.

Бекграунд

У березні 2021 дослідницька агенція Info Sapiens на замовлення UNICEF провела дослідження громадської думки про ставлення до вакцинації від COVID-19. Увагу команди UNICEF привернула статистика група віком 60+. Ця аудиторія найбільше за інші боялась COVID-19 (50%). Та не дивлячись на це, 29% вибірково ставились до вакцин, 26% більше боялись побічних реакцій вакцини, ніж самої хвороби, 38% сумнівались у якості вакцин, які закупила Україна. На той момент на аудиторію 60+ в Україні вже було проведено декілька інформаційних кампаній, проте креативну рекламу у комунікації з ними не використовували.


Задача

Подолати високе негативне ставлення до вакцинації команда UNICEF вирішила за допомогою креативу. Щоб підібрати креативну пару — дизайнера та копірайтера — звернулися до Taker | Maker, першої в Україні платформи контент креаторів. Їхнім завданням стало створення концепції кампанії та її креативних матеріалів.

Рішення

Креативна пара почала роботу з дебрифінгу з представниками UNICEF, вивчення висновків дослідження та матеріалів попередніх інформаційних кампаній вакцинації. Це дало можливість систематизувати інформацію та заглибитися в інсайти аудиторії.


За 3 дні креативна пара поділилася першими концепціями. Після коментарів UNICEF, креативники Taker | Maker за 4 дні повернулися з концепціями кі віжуала. І ще за 2 дні після затвердження одного з варіантів, була готова серія з 6 фінальних постерів всієї креативної кампанії.


Основна ідея — звернутися до літніх людей з майбутнього. Креативники Taker | Maker уявили, що умовні правнуки/правнучки, онуки/онучки за допомогою глибоких інсайтів закликають бабусю чи дідуся вакцинуватися, аби ті вижили та побачилися з ними. “Бабусю, дідусю, вакцинуйтеся!” — це благання від дитини, що ще не народилася, аби його старенькі були вмотивовані хапатися за життя.



Результат

Креативну кампанію було розміщено у 24 областях України та Києві. Залучено 265 сітілайтів та 21 тисяча постерів форматом А4/А3 у 3303 пунктах вакцинації та

423 центрах масової вакцинації. Комунікація у Facebook охопила 9,5 млн людей.


Зв'язатися з цією креативною парою і запросити на проєкт – пишіть Юлі Письменній, pysmenna@gmail.com

40 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page