top of page

Інтерв'ю з клієнтами | Наталка Рудник, Zinaida Art

Наталка Рудник відповідає за координацію, маркетинг та піар проєктів художниці та культурної діячки Zinaida. Працювала на товарній біржі, в IT, сфері енергоефективності та девайсів. Проте її творча натура на це не відгукувалась. У пошуку креаторів звертає увагу на їхній професіоналізм, відповідальність, імпровізацію. В роботі для неї важливо, щоб людина мала позитивне мислення і гнучкість, була відкритою та чесною. Всім радить завжди обирати проєкти, які мають відгук в серці, адже тоді робота буде в задоволення, а результат чудовим.

Наталка Рудник відповідає за координацію, маркетинг та піар проєктів художниці та культурної діячки Zinaida.

Розкажи трохи про себе та свій професійний бекграунд. Як давно займаєшся маркетингом, рекламою, контентом?

В індустрії я близько 13 років. Обожнюю різні культури, мови, музику та подорожі. За освітою я економіст, вивчала також біржову діяльність. Але працюючи на товарній біржі, зрозуміла, що життя приготувало для мене щось цікавіше. Зовсім спонтанно довелося попрацювати піарником у журналі, а згодом робити все більше проєктів пов’язаних із музикою, мистецтвом, йогою, модою, театром тощо. Паралельно відвідувала різні майстер-класи для вивчення нової сфери. Я також намагалася працювати із компаніями у сфері IT, енергоефективності, девайсів, але моя творча душа на це не відгукувалась.


За що відповідаєш у компанії? На чому фокусуєшся у роботі?

Відповідаю за координацію проєктів та піар. Ідею можна придумати будь-яку, але моя головна задача, втілити її в життя. А тут вже необхідний цілий ланцюжок кроків та спеціалістів різних сфер. Мій фокус – робити неможливе можливим.


Які перед тобою стоять цілі? Як контент впливає на досягнення цих цілей?

Якісний результат у створенні контенту, проєктів, іміджевої продукції. А також успішна презентація. Працювати із художником і, наприклад, в комунікаційній агенції, це різні площини. Адже митці відчувають цей світ по-особливому, у них своя мова, настрій, сприйняття духовного і матеріального, тому необхідно постійно балансувати. Контент – це основа. Якщо все вірно зроблено, всі задоволені, ціль досягнута. Далі вже презентація проєкту і всі супутні заходи.


З якими викликами стикаєшся ?

Кожний проєкт, над яким я працюю, для мене особливий, тому важливо відчути посил та підсилити його, а далі знайти підрядника, який зрозуміє задум клієнта. Я маю дуже ретельно під кожну задачу підібрати людину на аутсорсі, щоб не витрачати нічий час.

Інколи знайти людину виходить із 3-го разу. Це затягує дедлайни і тому складно планувати стратегічно наступні кроки.


Чи змінилися вони в контексті до / після війни?

Для мене змінилося не багато щодо викликів, адже глобальна мережа інтернет дозволяє знайти необхідні ресурси та контакти. Єдине що, всі ми зараз трішки розфокусовані через воєнні дії та переживання, тому це відчутно впливає на працездатність.


Твоя суперсила?

Природа, йога, проєкти, музика та мої домашні улюбленці. Маю дві собаки та 7 котиків, усі підібрані на вулиці чи взяті з притулку. Усвідомлення процесу життя, спілкування та споглядання за навколишнім світом дає мені багато енергії. Я більше віддаю, чим беру. Кайфую від цього!


Контент – це основа. Якщо все вірно зроблено, всі задоволені, ціль досягнута. Далі вже презентація проєкту і всі супутні заходи.

Як змінилося твоє життя та твоя робота з початком війни?

Зміни є, але більше на тонкому рівні. Я завжди працювала із проєктами культури, насолоджуючись силою, красою та унікальністю нашої землі. Моя робота вся пов’язана із цим напрямом й зараз, саме тому я щаслива, що в царині мистецтва, музики, театру й не тільки, я змогла зробити десятки проєктів. Війна тільки підсилила внутрішню силу, гордість та любов до нашої землі та людей. А проєкти стали все більш усвідомленими та насиченими.


Через що довелося пройти?

Нерозуміння та страх людей навколо. 23 людини у приватному будинку. Я бачила як збивають ворожий літак і він падає, як летять ракети, а потім, за три кілометри від мого дому розбомблені будинки, магазини, аптеки, спалені машини…


Що допомогло адаптуватися до нових умов?

Йога. Понад 14 років я займаюся практикою медитації за методом Сахаджа Йоги.

У кожної людини своя задача, але, як на мене, головна – це ставати краще, еволюціонувати, зростати духовно, покращувати свої навички у різних сферах. Те що зараз робить росія в Україні, це приклад повної деградації серця, мозку та душі.

Українці обрали інший шлях, бо в нас інша внутрішня природа та цінності, це дає мені сили та різні інсайти.


Твої поради іншим маркетологам / підприємцям / власникам бізнесу, які поїхали через війну з України що робити / чого уникати на новому місці?

Займатися тим що любиш і добре вмієш, вірити і допомагати країні. Адже кожен, хто виїхав, може стати послом України – розповідайте про наші справжні цінності, про культуру, традиції, людей, наших мужніх воїнів, які творять нову історію. Україна – це приклад сили Духу, віри та незламності. Саме із нашої країни почалася глобальна трансформація всього людства.


Чого зараз не вистачає тобі, щоб бути ефективною в роботі?

Мабуть, відпочинку, перезавантаження. Спочатку ковід, зараз війна, тобто постійно стикаєшся із новими проблемами, які треба вирішувати та по-новому структурувати.


Україна – це приклад сили Духу, віри та незламності. Саме із нашої країни почалася глобальна трансформація всього людства.

Як зазвичай шукаєш креаторів контенту?

Звертаюся до друзів, колег за рекомендаціями, шукаю на сайтах, аналізуючи портфоліо.


Під які завдання шукаєш креаторів найчастіше?

Створення дизайну, відео, художні переклади тощо.


За якими критеріями відбираєш? Скільки часу зазвичай є на пошук та вибір креатора?

За рівнем професіоналізму, відповідальності, імпровізації. Важливо, щоб людина мала позитивне мислення і гнучкість, адже інколи замовник може змінити спонтанно бриф, попросити переписати, щось додати, і для мене головне взаєморозуміння в цьому напрямку.


Кого точно не розглядатимеш?

Поверхневих людей і тих, хто намагається нав’язати своє бачення без належного аналізу поставленої задачі.


Що важливо в роботі з креатором?

Позитивність, відкритість та чесність. Дуже класно, коли людина вболіває за роботу і тому виконує завдання дуже якісно, з усіма пропрацьованими деталями.


Позитивність, відкритість та чесність. Дуже класно, коли людина вболіває за роботу і тому виконує завдання дуже якісно, з усіма пропрацьованими деталями.

Що привело тебе на платформу? Як дізналася? Які були бар'єри? Чому вирішила спробувати?

Мені прийшло повідомлення від фаундерки Юлі Письменної з інформацією про платформу, а через місяць я звернулася з брифом. Я не могла дуже довго знайти гарну людину по колажах. Нам радили людей, але їхні тестові роботи викликали тільки розчарування. Юля ж відразу надала мені декілька варіантів портфоліо. Це було прекрасно!


Розкажи коротко про досвід роботи із платформою і креаторами платформи? Чи виправдали ми очікування?

Нам сподобалося декілька профі по колажах. Кожен нам створив щось гарне, з деякими дизайнерами ми працюємо ще й досі.


Що тобі найбільше подобається у платформі? Що варто покращити?

Високий рівень підібраних спеціалістів, тобто всі дуже професійні та творчі. Працювати дуже приємно. Та хотілося б на платформі мати базу закордонних спеціалістів. Адже є нові технології в деяких сферах, які у нас ще не використовують, або таких спеціалістів обмаль і вони нарозхват.


Поради іншим клієнтам щодо пошуку/вибору креатора: як знайти того, хто точно зробить роботу, як потрібно?

  • Описати максимально чітко бриф.

  • Зробити мудборд (підібрати візуальні образи).

  • Передивлятися портфоліо та шукати людину зі схожою подачею.

Поради креаторам: як стати креатором, з яким завжди хочеться працювати?

  • Брати ті проєкти, які мають відгук в серці, адже тоді робота буде в задоволення, а результат чудовим. На якомусь етапі свого життя, я почала відмовлятися від проєктів, де я не бачила для себе цінностей. Все має бути в балансі, щоб кайфувати над процесом.

  • Заглиблюватися в ідею.

  • Мислити позитивно, бути відповідальним та щирим.

Зв'язатися з дизайнеркою та колажисткою, які співпрацювали з Наталкою над проєктами Zinaida Art, і запросити на проєкт – пишіть Юлі Письменній, pysmenna@gmail.com або одразу заповняйте наш Бриф.

169 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page