top of page

Інтерв'ю | Фаундерка Taker | Maker

Юля Письменна, засновниця Taker | Maker, веб-сервісу креаторів контенту, який пропонує створення контенту на вимогу, розповідає бізнес-журналу для стартапів Best Startup про суть платформи, її основні цінності та актуальні виклики, натхнення та чарівний соус, що стоять за бізнесом.



Опишіть коротко: чим займається ваша компанія, ваші цінності, місія.

Taker | Maker – це веб-сервіс для створення якісного контенту на замовлення. Ми допомагаємо засновникам і маркетологам у креативних і технологічних індустріях знаходити та обирати таланти, які точно вирішать контентні завдання бізнесу. Наша місія – допомогти українським талантам безперешкодно контактувати з міжнародними клієнтами та популяризувати Україну як хаб креативних талантів. Наші основні цінності – креативність, висока якість, довіра. Наш підхід – дружній, персоніфікований і ненастирливий.


Розкажіть про себе.

З 14 років моє життя пов’язане з креативною та медіа індустріями. Свою кар’єру я розпочала як журналістка у підлітковій газеті, а продовжила як PR-менеджерка і маркетологиня. Це дало мені можливість на практиці з’ясувати всі бізнес-вимоги моєї професії.


Протягом останніх 20 років я працювала як з креаторами контенту, так і з їхніми клієнтами в таких галузях, як краса, мода, реклама, PR, маркетинг, медіа. Проводила маркетингові дослідження, працювала над річними стратегіями та бюджетами, організовувала рекламні кампанії та масштабні заходи.


Мій багатофункціональний досвід дозволяє мені визначити суть будь-якого брифа та забезпечити бізнес відповідним креативним талантом, який успішно реалізує його контентний проєкт.


Якби ви могли повернутися в минуле на рік чи два назад, яку пораду ви б собі дали?

Вибирай партнера з розумом. Уникай тих, хто пропонує спробувати робити спільний бізнес без будь-яких зобов'язань.


Яку проблему вирішує ваш бізнес?

З одного боку, 44% маркетологів вважають створення контенту найбільшою проблемою. Вони мріють створювати контент найефективнішим способом. Для них це означає, не витрачати на препродакшн процес надто багато часу та зусиль.


З іншого боку, 70% творців контенту відчувають стрес через процес пошуку нових клієнтів і узгодження з ними умов співпраці. Вони мріють про доступного агента, який відповідатиме за такі процеси, щоб вони своєю чергою могли зосередитися на творчій частині роботи. Отже, ми в Taker | Maker є люди, що насправді розуміють потреби як клієнтів, так і творців.


Ми надаємо веб-сервіс, що не тільки допомагає клієнтам знайти та вибрати високоякісних контент креаторів, які ідеально відповідають їхньому бізнесу та контент-завданням, але також ми знаходимо клієнтів, перевіряємо їхню надійність та обговорюємо всі деталі співпраці від імені та замість творців.


Що є джерелом натхнення для вашого бізнесу?

Коли я була маркетологом, знайти контент креатора було справжнім випробуванням. Мені був потрібен якісний контент у межах моїх дедлайнів та бюджету. Я зверталася за рекомендаціями та контактами у Facebook або до своїх колег та друзів. Це забирало багато часу і сил.


Тож я вирішила запустити веб-сервіс із курованими портфоліо контент креаторів, щоб допомогти засновникам і менеджерам із маркетингу, контенту, піару легко знаходити креативні таланти, які створюють ефективний контент і просувають їхній бізнес.


Спілкуючись із нашими першими клієнтами, ми з’ясували, що маркетологи і засновники:

  • Не вміють самостійно створювати контент;

  • Не мають великих бюджетів на створення контенту;

  • Не мають часу на ідеї та творчість.

Розмовляючи з нашими першими контент креаторами, ми виявили, що вони:

  • Не мають постійного джерела клієнтів;

  • Почуваються незручно, продаючи своє портфоліо безпосередньо клієнтам;

  • Не хочуть витрачати багато часу на переговори, брифування, узгодження умов.

Такі проблеми й надихають мою команду шукати та пропонувати найкраще рішення для них. Коротко кажучи, нас надихають люди, їхні потреби та таланти. Taker | Maker – це все про бізнес людей.


Який ваш чарівний соус?

Ми люди, які дійсно розуміють потреби як клієнтів, так і креаторів. Універсальна послуга для всіх не є нашим підходом. Натомість ми налаштовуємо наші послуги відповідно до потреб кожної людини.


Ми підбираємо правильні таланти для правильних проєктів, брендів, компаній. І найголовніше, наші контент креатори – сміливі українці! Отже, просто скажіть нам, що вам потрібно, а ми зробимо решту!


Які ваші плани на наступні 5 років? Чого ви хочете досягти?

У нас 2 довгострокові цілі. Перша – стати компанією №1 в Україні, яка просуває локальні творчі таланти в Європі. Друга – формування іміджу України як хабу креативних талантів.


Найбільша проблема, з якою ви стикалися наразі?

Насправді найскладнішим для мене є пошук технічного ко-фаундера. Як соло-фаундерка, я майже не маю шансів отримати грант, залучити інвестиції чи потрапити в акселератор.


Як ви залучаєте людей до вашого бачення?

Наразі ми шукаємо нові фрілансерські проєкти для резидентів Taker | Maker у Великобританії. Я впевнена, що там наші таланти будуть цінними для творчих і технологічних компаній та їхніх клієнтів.


Усі наші креатори відібрані та перевірені експертами з контенту. Таким чином, ми можемо підібрати таких, що точно відповідають бізнесу та контент завданню протягом 24 годин. Просто поділіться своїми потребами – і ми обов’язково знайдемо відповідного креатора для вашого бізнесу та контенту! Ви можете забрифувати нас тут https://bit.ly/3etxczX


Будьте сміливими, як українці! Слава Україні!

75 переглядів
bottom of page