top of page

Тренди 2022: креатив, контент, дизайн, маркетинг, смм, діджитал

Оновлено: 3 трав. 2022 р.

Зібрали для вас найбільш популярні серед контент креаторів, маркетологів та сммників списки трендів від креативних платформ, авторитетних медіа та популярних інфлюенсерів. Частина з них — це яскраві візуальні посібники для натхнення. Частина — корисне читво, до якого можна повертатися протягом року за новими ідеями. Якщо ж ви у пошуках роботи — перегляньте нашу добірку 37 ресурсів з пошуку роботи для українок і українців в Європі та світі. Якщо шукаєте додаткову проф освіту — зверніть увагу на наш список 10 безкоштовних ресурсів для навчання креативу та діджиталу.


Тренди 2022: креатив, контент, дизайн, маркетинг, смм, діджитал. 10 тренд-репортів від креативних платформ, авторитетних медіа та лідерів думок. Те, що мають знати контент креатори, маркетологи та сммники.


За натхненням


Depositphotos поговорили з креативниками зі всього світу й об'єднали їхні пророцтва у 8 потужних креативних трендів, що надихатимуть нас протягом наступних 12 місяців: метавсесвіт, психоделічне мистецтво, генеративна музика, естетика 2000-х, наукова нефантастика, любов до себе, скролітелінг, імерсивність.

Докладніше тут


Команда експертів Shutterstock з обробки / аналізу даних за допомогою нового інструменту компанії Shutterstock.AI представили 4 топових кольорів 2022. Наведена у репорті статистика базується на мільйонах зображень, завантажених по всього світі, де підраховується як кожен окремий відтінок пікселя, так і ефективність CTR.

Докладніше тут


99designs обіцяє, що наша подорож 2022 роком точно буде непередбачуваною, про що свідчать 12 топових трендів графічного дизайну. Стилі з усіх десятиліть отримують друге життя. І кілька експериментів замінюють старе на нове. Список трендів (обережно багато ненормативної лексики — жартуємо): ностальгія за 90-ми, експресивний / експериментальний летерінг, плаский дизайн Ukiyo-e, Daydream дудли, анті-дизайн, ескапізм, Y2K, параметричні патерни, Frasurbane, складний максималізм, екстремальний бабл дизайн, гранж.

Докладніше тут


У Pinterest стверджують, що 8 з 10 їхніх передбачень минулого року були правдивими. Тому в прогнозі цього року ви точно побачите тренди, які потім зустрічатимете скрізь. Бо люди використовують Pinterest, щоб планувати майбутнє. Прогноз можна фільтрувати по аудиторіях — Z, міленіали, X, бумери, та по індустріях — авто, краса, мода, фінанси, їжа та напої, інтереси та хобі, дім, батьківство, тварини, тек, подорожі, велбін.

Докладніше тут


Щоб створити свій тренд репорт Instagram залучив представників покоління Z, які на думку платформи, і формуватимуть культуру у 2022. Путівник включає тренди за 10-ми категоріями: мода та краса, шопінг, музика та танці, себебрітіс та креатори, кар'єра та освіта, їжа, велнес, геймінг, меми, соціальна справедливість.

Докладніше тут


За ідеями


Unisender запросив опініон лідерів поділитися своїми топ трендами у таких каналах комунікації: Instagram, YouTube, TikTok, месенджери та бренд-медіа.

Докладніше тут


Social Media Today також зробив огляд головних трендів 2022 для кожної платформи окремо: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest, TikTok, LinkedIn. Тренди, які найчастіше зустрічаються у цьому репорті: шопінг та відео-контент.

Докладніше тут


Wix аналізує 10 найпоширеніших маркетингових трендів, які слід враховувати маркетологам у 2022, щоб забезпечити майбутнє бізнесу своїх компаній. Доволі докладно розглядаються зміни у відео-маркетингу, голосовому пошуку, віртуальній (VR) і доповненій (AR) реальностях, інфлюенс-маркетингу, розмовний маркетинг, лайвстрімінг, брендований аудіоконтент, органічне SEO, інклюзивний маркетинг.

Докладніше тут


Crello, яка минулого року стала VistaCreate, склала одразу 2 тренд репорти для 2022 року. Один розповідає про 7 найгарячіших трендів у діджитал маркетингу, в іншому зібрані актуальні do’s / don’ts для смм.


І останній список трендів від британського маркетинг видання The Drum, складаний для інфлюенс-маркетингу. Ключові з них: live-stream e-commerce, мультиканальність, co-creation, монетизація контенту, конкуренція серед соцмереж, метавсесвіт.

Докладніше тут: частина 1 і частина 2

850 переглядів
bottom of page