top of page

Креативні тренди, які пануватимуть у дизайні у 2023 році

Ми зібрали тренд репорти креативних платформ і авторитетних медіа, які користуються найбільшою популярністю серед креаторів контенту, маркетологів і сммників. Частина з них – яскраві наочні посібники для натхнення. Частина – якісне чтиво, до якого можна повертатися протягом року. Плюс обрали серед них свої найулюбленіші. Приємного читання!


Тренди 2023, які пануватимуть у дизайні

99designs

Усі тренди: містика, переосмислення рисопринтів, відродження панку, ретро-лінії, аерографічний сюрреалізм, народна ботаніка, космічна психоделія 90-х, змішаний вимір, кислотна графіка, експериментальний ескапізм, складні композиції, абстрактний градієнт.


Наш вибір: складні композиції

Сторітелінг лежить в основі графічного дизайну — навіть коли він передає абстрактні риси, він використовує цілісні візуальні елементи, щоб вписати ці риси в розповідь про бренд. У 2023 році візуальний сторітелінг стає більш буквальним і більш абстрактним через складні композиції. Це ілюстрації, які містять кілька "сцен", об’єднаних в одну. Один персонаж може робити фото, інший може веслувати на каное, а ще інший може підійматися на вершину гори — і все в одній композиції.

99designs: 12 надихаючих трендів графічного дизайну на 2023 рік

Creativeboom

Усі тренди: революція в інструментах дизайну, бренди шукають людського зв’язку, дизайн для гіперреальності, ретрофутуризм, повернення до приємного минулого, імітація застосунків покоління Z, хаотичний максималізм, поза екологічною нещирістю, зберігайте спокій і продовжуйте (але екстраординарно), підозра на брендинг.


Наш вибір: ретрофутуризм

Потужний сплеск нових доступних технологій і цифрових ресурсів зробив доступним Web3 і мистецтво, створене штучним інтелектом і 3D. Ці досягнення також сприяли ностальгійним шрифтам, динамічним ретро кольорам і здатності вшановувати попередні способи графічного виробництва з уявною автентичністю та легкістю.

Creativeboom: Найбільші тренди в графічному дизайні на 2023 рік

Depositphotos

Усі тренди: захоплення аніме, єднання з природою, дивовижний вік, ефемерний світ, естетика сталості, новий велнес, пошуки радості.


Наш вибір: дивовижний вік

У наступне десятиліття пріоритетною темою стане старіння населення, враховуючи, що до 2030 року кожній 6-й людині у світі буде 60 років і більше. Щоб розв'язати цю проблему, компанії вже розширюють свою цільову аудиторію. Водночас тренди соцмедіа все частіше обертаються навколо старших селебрітіз, лідерів думок і креаторів контенту, випереджаючи молоде покоління.

Depositphotos: Креативні тренди 2023

Envato

Усі тренди: антибрендінг, креативна типографіка, еволюція Y2K, сяючі градієнти, яскравий мінімалізм, дизайн від штучного інтелекту, нова свобода, пастелі цукерок, фундаментальне різноманіття.


Наш вибір: креативна типографіка

У той час як технічні гіганти, такі як Google і Spotify, і будинки мод, такі як Burberry та YSL, в останні роки спрощували свої логотипи за допомогою шрифтів без засічок, бренд дизайнери та діджитал художники одночасно експериментували з типографікою.

Envato: Тенденції графічного дизайну 2023

Looka

Усі тренди: Y2K* тут, щоб залишитися, максималізм, експериментальні шрифти, ручна робота, набуття готики, вінтажний мінімалізм, розмиття та градієнти, дотик і відчуття, приземленість, науково-фантастична психоделія, дизайн від ШІ.


Наш вибір: Y2K* тут, щоб залишитися

Ймовірно, це один з головних трендів графічного дизайну, яку ви побачите цього року. Поїзд ностальгії попрямував до Y2K*, де правила дизайну були такими ж вільними, як джинси, сміливими, як блиск для губ.


*Y2K є короткою формою написання 2000-х років, year 2000 = year 2K = Y2K.

Looka: Топ-10 трендів графічного дизайну для інноваційного дизайну у 2023

Shutterstock

Усі тренди: 3D-елементи, плоский ретро-дизайн, сюрреалістичні світи, темний режим, деформована типографіка, експериментальні палітри


Наш вибір: 3D елементи

3D-дизайн займає провідне місце в тенденціях дизайну, що з’являються у 2023 році. Метавсесвіт має величезний вплив на цю концепцію. Ми бачимо все: від повністю реалістичної графіки до більш витонченого додавання глибини в тіні. 3D-елементи доповнюють плоский дизайн середовища та розширюють межі того, що колись було нереальним.

Shutterstock: Топ тренди дизайну, на які варто звернути увагу у 2023

Talenthouse

Всі тренди: свобода, сонячний панк, активний оптимізм, м'яке захоплення, хаос творчості, червоний.


Наш вибір: хаос творчості

Ті, хто першими прийняли штучний інтелект (як креативники, так і бренди, які вітають роботу, створену штучним інтелектом), впливатимуть на майбутні ітерації технології та її експресивні можливості. У міру розвитку технологій виникає випадковий хаос творчості з більшим полотном і більшою свободою для розквіту.

Talenthouse: Репорт з візуальних трендів 2023

229 переглядів
bottom of page