top of page

Тренди контенту у 2021 році

Сьогодні споживачі купують не товари чи послуги, а результат та досвід. Досвід, який вони отримують завдяки бренду, часто важливіше за ціну або сам продукт. Клієнти готові платити більше за товар або послугу тому бренду, який запропонує їм досвід, що змінює їхнє життя, або забезпечить результати, які вони шукають. І така позиція не може не впливати на створення бренд-контенту.


Тренди контенту у 2021 році

Створення досвіду навколо бренду включає всі аспекти бізнесу: від соцмедіа до обслуговування клієнтів, від вебсайту до пакування продукту. Контент також має відповідати досвіду, який бренд створює для свого споживача, і має підкреслювати результати, які він пропонує. Експерти наполягають, що у 2021 році клієнти компаній та брендів ще частіше вимагатимуть від їхнього контенту: високу якість та релевантність, правдивість та чесність, онлайн реальність.


Висока якість та релевантність

Інтернет-простір наповнений агресивним контентом, метою якого є продажі. Сучасні споживачі вже настільки звикли до нього, що навчилися ігнорувати. Більш того вони мають низький рівень толерантності до контенту, що перешкоджає сприйняттю інформації, або не відповідає їхнім потребам та інтересам. У 2021 році експерти радять бізнесу зосередити свої зусилля на створенні контенту, який будує довіру між брендом та його користувачами, додає цінність продукту та впливає на його культуру споживання.


Клієнти не просто хочуть почути про переваги, вони хочуть випробувати їх першими на власному досвіді. Тут і зараз! Для цього бренду варто мати принаймні один безкоштовний офер, який є певним інтро до його товару, продукту, послуги, демонструє цінність, яку надає бренд, і залучає його аудиторію настільки, щоб вона захотіла дізнатися та отримати більш.


Який контент варто створити: пдф гід базовими послугами компанії, навчальний вебінар, що допоможе відкрити додаткові функції продукту, імейл з чек-листом, що не дозволить забути про головне тощо.


Довіра та чесність

Експерти наполягають, що вся справа у формуванні довіри: споживачі перестали довіряти маркетологам на слово, коли вони розповідають про те, що може запропонувати їхній бізнес. Набагато частіше вони дізнаються про компанію чи бренд за допомогою онлайн медіа та Google, а не через традиційну рекламу. Отже, завдання маркетолога зробити так, щоб споживач у першу чергу довіряв контенту на ресурсах бренду — сайті, блозі, Youtube, соцмедіа.


Сьогодні контент-стратегія полягає у формуванні довіри та зацікавленості. Для цього експерти радять зосередитись на потребах своїх споживачів, а не планах сейлз менеджерів здійснити продаж. Клієнти вже не хочуть слухати іншого експерта чи іншої обіцянки. Вони хочуть того, хто розуміє їхній досвід, може говорити з ним відверто і запропонувати особисте рішення.


Який контент варто створити: не існує більш інтимного контенту за подкаст, через те, що у компанії є можливість говорити прямо у вуха своїх слухачів. За допомогою подкасту можна відкрити більш особисте та відверте вікно у свій бізнес, місію та історію. Слухачі розраховують на неформальний, відвертий та особистий діалог як частину подкасту, і як результат, це може бути чудовим засобом для побудови довіри.


Особиста онлайн реальність

Не таємниця, що пандемія COVID-19 призвела до значних змін в алгоритмах всіх бізнесів. Оскільки обмеження продовжують перешкоджати фізичним контактам та доступу до фізичного досвіду, споживачі сьогодні очікують, що їхній віртуальний досвід заповнить цю порожнечу. Як результат, бізнес повинен не тільки існувати онлайн, але й створювати онлайн версію реального досвіду.


Який контент варто створити: за даними HubSpot, 43% респондентів їхнього опитування підтвердили, що брендоване відео — це найбільш пам’ятний для них тип контенту, яким діляться з ними компанії. Зростання TikTok та Instagram Reels є чудовими прикладами цього тренду. Експерти радять додати відео на стартову сторінку сайту, запустити YouTube-канал, ділитися відеопорадами в Instagram/Facebook Stories. Такий тип контенту оживляє бренд і дозволяє глядачам перенестись до будь-якого світу, реальності чи історії.


І звичайно ж, не забувайте про тренди, які вже перейшли до категорії маст-хев у комунікації та створенні контенту:


Блог — це чудовий спосіб взаємодіяти з аудиторією та забезпечити їй цінність, поділитися історією вашої компанії та поговорити безпосередньо з аудиторією більш особисто.


Контент-план — це потужний інструмент, що допоможе публікувати своєчасний та послідовний контент. Якщо ви не публікуєте контент регулярно та системно, зростає ризик, що натомість конкурент приверне увагу вашої аудиторії. Чим більше ви публікуєте, тим більше цінності ви можете надати своїй аудиторії та тим більша ймовірність того, що ви опинитеся перед очима їхньої свідомості, коли вони будуть готові зробити покупку. Вам не потрібно публікувати щодня, вам потрібно лише визначити та встановити графік, якого ви будете системно дотримуватись.


Сторітелінг — послідовна історія про бренд, яку розповідають та доповнюють всі його елементи: вебсайт, блог, YouTube-канал, соцмедіа тощо.


Контент, яким хочеться поділитися — це контент, яким або легко поділитися або не можливо не поділитися. Дуже просто поділитися пдф гідом і не можливо не поділитися, відео, яке викликало купу галасу та розмов у ком’юніті. Подумайте, як ви можете порадувати або здивувати своїх клієнтів контентом, який є настільки цінним або вірусним.


Текст підготовлено на основі матеріалу Megan Elizabeth Clark. Лінк на повно версію публікації: http://bit.ly/Content-Marketing-Trends-2021

129 переглядів
bottom of page