top of page

Кейс: серія ілюстрацій для мотиваційного проєкту від Adsapience для Mastercard

Бриф: знайти ілюстраторів, які б у стислі терміни створили образи "легіону допомоги", щоб мотивувати українців робити регулярні донати на державній платформі єДопомога.


Кейс: серія ілюстрацій для мотиваційного проєкту від Adsapience для Mastercard

Бекграунд

З початку повномасштабного вторгнення росії бути корисним є ключовою задачею локального і міжнародного бізнесу в Україні. Бути корисним клієнтам, волонтерам, військовим, медикам, службам критичної інфраструктури. До надходження міжнародної допомоги саме українці стали найбільшим джерелом фінансування багатьох волонтерський ініціатив. За 3 дні ми збирали сотні мільйонів доларів на потреби людей та армії. Та з часом донати почали зменшуватися і виникла нова задача – мотивувати українців донатити регулярно, навіть невеликі суми, бо кожен донат – важливий.


Ідея

В рамках спільного проєкту команда Mastercard та команда платформи єДопомога, створеною за підтримки Міністерства Соціальної Політики України, вирішили використати тренд, який набув популярності завдяки Укрпошті: випуск унікальних марок, присвячених значним подіям та перемогам українців під час війни. Отже, мотивувати українців донатити регулярно на продукти, ліки та пальне мали набори унікальних марок, спеціально створених українськими ілюстраторам.


Бриф

Adsapience звернувся до Taker | Maker із запитом підібрати декілька ілюстраторів, які б у стислі терміни створили образи певного “легіону допомоги” та перенесли його на марки. Важливо, щоб марки несли в собі ті ключові образи/моменти, на які люди можуть пожертвувати на сайті єДопомога, а саме – ліки, пальне, їжа. Образи мали бути впізнаваними для донаторів. Кожен при погляді на марку мав впізнати в образі себе.


Механіка

Щодо механіки проєкту: зареєструватися на платформі єДопомога і допомогти тому, хто цього потребує, здійснивши онлайн-оплату карткою Mastercard із донатом. За кожен 5-й донат, учасник гарантовано отримував аркуш марок з ілюстраціями. А ті, хто донатив найбільше, отримували набори мерчу з ілюстраціями: аркуш марок, конверт і листівку, худі та шопер. За друк всіх матеріалів відповідав сервіс "Власна Марка" від Укрпошти.


Реалізація

Протягом 2-х днів Taker | Maker підібрав 11 ілюстраторів, які підходили за стилем та були готові працювати швидко. Adsapience презентував Mastercard результати тестового завдання всіх креаторів. Роботу над проєктом отримали 2 ілюстраторки: Мирослава Шевченко і Крістіна Цвенгер.


Владислава Цициновська, менеджер проєкту Adsapience:

"Це був дуже надихаючий досвід і справжня арт-колаборація. Зі свого боку ми дали ілюстраторкам повну свободу дій і не пожалкували про це. Команда Taker | Maker забезпечила нам швидкий пошук і бездоганну комунікацію протягом всього проєкту – від брифування до юридичного оформлення нашої співпраці з ілюстраторками. Ми задоволені як результатом, так і процесом".


Ілюстрації Мирослави Шевченко


Ілюстрації Крістіни Цвенгер


Зв'язатися з ілюстраторками та запросити на проєкт – пишіть Юлі Письменній, pysmenna@gmail.com або одразу заповняйте наш Бриф.

61 перегляд
bottom of page