top of page

Інтерв'ю з клієнтами | Аня з профільного фінтех-фонду N1

Оновлено: 17 серп. 2022 р.

Аня Тян, голова з комунікацій у профільному фінтех-фонді N1. Займається комунікаціями вже понад 8 років. Свою кар'єру почала на телебачені та згодом захопилась піаром. Останні 3 роки працює у сфері технологій. На думку Ані, креатор має бути талановитим і терплячим. Ніколи не розглядатиме креаторів, які не надіслали тестове завдання до дедлайну. Вірить, що її суперсила в енергії, вмінні надихати команду та надавати проєктам душу.



Розкажи трохи про себе та свій професійний бекграунд. Як давно займаєшся маркетингом, рекламою, контентом?

Я займаюся комунікаціями вже понад 8 років після того, як закінчила інститут журналістики. Спочатку я працювала на телебаченні, але власне десь з 2014 року я розвиваюся саме в піарі, тому наразі маю великий досвід. Останні 3 роки я працюю саме у сфері технологій.


З якими викликами стикаєшся найчастіше? Які перед тобою стоять цілі? Як контент впливає на досягнення цих цілей?

Мій головний виклик – це дуже яскраво, якісно і просто прокомунікувати складні технологічні речі. Прокомунікувати ці технологічні речі так чином, щоб людям було зрозуміло, щоб вони зацікавилися, отримали від цього користь і навіть естетичну насолоду. Тому звісно контент напряму впливає на досягнення моїх цілей.


Чи змінилися виклики в контексті до / після війни?

Мої виклики не змінилися через війну. Просто про технології зараз треба розповідати під іншим кутом, тому що не завжди людям, так би мовити, є до цього справа. Та життя продовжується і ми продовжуємо робити свою роботу. Плюс ми ще і волонтеримо – допомагаємо нашій державі всім, чим можемо.


Твоя суперсила?

Я вмію класно комунікувати, писати пітчі, листи, матеріали, домовлятися з людьми, відчувати візуальний контент, вигадувати ідеї для кечі віжуалів. Я вірю, що моя суперсила в енергії, яку я маю. Мені багато людей каже, що я вмію надихати, надавати проєктам душу.



Як змінилося твоє життя та твоя робота з початком війни?

Ми релокували наш офіс до Лісабону, Португалії. Наша робота не змінилася, її просто стало ще більше. Додалося волонтерство, тому що в нашій команді немає людей, які б не волонтерили. У нас є люди, які заснували свої власні волонтерські фонди або стали частиною великих фондів з допомоги Україні. Ми з колегами з фонду N1 створили наш телеграм канал "Добрі сусіди". Розповідаємо про умови перебування українців у різних країнах: де знайти медичну допомогу, як влаштувати дітей в школу, як знайти житло та роботу, які є умови перебування українців на території Євросоюзу та іншу корисну інформацію. Отже, окрім основної роботи, яку ми продовжуємо виконувати, у нас додався наш волонтерський фронт. Та ми продовжуємо інвестувати в український фінтех аби підтримувати економіку.


Що допомогло тобі адаптуватися до нових умов?

Я вважаю, що під час війни, щоб бути ефективним в роботі, треба не читати новини протягом дня, тому що вони забирають дуже багато енергії та іноді ти після прочитання новин відчуваєш себе не здатним робити будь-що. Також я вважаю, що після прибуття на нове місце, кожна людина має влаштувати свій побут і вже потім з головою йти в роботу. Коли ти не влаштований і маєш оформлювати документи, шукати квартиру, переїжджати – ти не можеш віддатися повністю роботі, бути сконцентрованим і продуктивним.


Чого зараз не вистачає тобі, щоб бути ефективною в роботі?

Відсутності побутових питань пов’язаних з переїздом.



Як зазвичай шукаєш креаторів контенту?

Найчастіше шукаю через знайомих, колег, іноді пишу пост у Фейсбуці з запитом порадити мені людей.


Під які завдання шукаєш найчастіше?

Для ведення крутих соцмереж, для створення яскравих віжуалів, відео, анімації, написання якісних текстів.


За якими критеріями відбираєш?

Для вибору я маю хороший досвід роботи в піарі, тому розумію як має виглядати хороший текст і яка специфіка у тексті для соціальних мереж або медіа, отже, спираюсь на власний досвід. Щодо візуального контенту, мені здається, що будь-яка людина, навіть, яка не має стосунку до комунікації, бачить, коли контент крутий, стильний, коли хочеться на нього дивитися, коли він привертає увагу, а коли ні. Тому обираю візуальних креаторів за власним відчуттям прекрасного, а також дивлюсь на реакцію інших людей на їхнє портфоліо.


Кого точно не розглядатимеш?

Не розглядатимуть людей, які не надіслали тестове завдання до дедлайну. Бо я розумію, що у нас з ними завжди буде дедлайн і вони завжди будуть його порушувати.


Що важливо в роботі з креатором?

Важливо, щоб креатор був терплячий, тому що завжди є багато правок, особливо до візуальних матеріалів, бо у всіх дуже різне відчуття прекрасного. Дуже часто я володію базовою інформацією про проєкт, яка не завжди доступна креатору, тому треба щось додати або виправити. Отже, на мою думку, креатор має бути, по-перше, талановитим, а, по-друге, терплячим.



Що привело тебе на платформу? Як дізналася?

Я дізналася про платформу через її фаундерку Юлю Письменну. Ми з нею були знайомі вже досить давно і я слідкувала за нею у соцмережах. Якось ми зустрілися на події в Unit.City, де вона і розповіла мені про такий корисний сервіс. І я була рада скористатися такими хорошими і якісними послугами.


Які були бар'єри? Чому вирішила спробувати?

Вирішила спробувати, тому що це швидке й ефективне рішення, є велика вибірка професіоналів, одразу бачиш їхні портфоліо.


Розкажи коротко про досвід роботи із платформою і креаторами платформи?

Мені було потрібно підібрати дистанційну команду для ведення корпоративних сторінок фонду у Facebook та Linkedin: smm-менеджера, таргетолога та дизайнера. Я задоволена людьми, з якими співпрацювала завдяки платформі. Вони були добрими професіоналами. Відбір пройшов швидко і якісно. Ми почали роботу майже одразу і результатами я задоволена. Тому дякую їм за співпрацю.


Що тобі найбільше подобається у платформі?

Що одразу бачиш приклади робіт креатора.


Що варто покращити?

Навіть не знаю )


Твої поради іншим клієнтам щодо пошуку/вибору креатора: як знайти того, хто точно зробить роботу, як потрібно?

Мені здається, що це те саме відчуття, коли ти дивишся на тестове завдання і воно виконане так, як треба, і у тебе до нього немає жодних питань. І всередині є розуміння, що цю людину треба брати. І, звісно ж, важливо звертати увагу на комунікацію, щоб вам з креатором було комфортно спілкуватися в процесі роботи.


Твої поради креаторам: як стати таким, з яким завжди хочеться працювати?

Бути відкритим, приємними та дотримуватися дедлайнів.



Зв'язатися з сммницею, таргетологом та дизайнером, які співпрацювали з N1, і запросити на проєкт – пишіть Юлі Письменній, pysmenna@gmail.com

133 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page