top of page

Маркетинг у часи невизначеності

Оновлено: 2 лют. 2023 р.

Наприкінці січня Юля Письменна, засновниця веб-сервісу контенту креаторів Taker | Maker (Україна) і Анне Лайтінен, СЕО креативної діджитал агенції Buorre (Фінляндія) провели спільний вебінар про маркетинг і роботу маркетологів у часи невизначеності. Ділимося коротким конспектом, записом та презентацією лекції.



Визначте теоретичні найкращі, найгірші та помірні сценарії, які можуть розігратися під час кризи з точки зору бізнесу, його клієнтів і найважливіших партнерів.


Співпрацюйте з колегами з інших відділів, наприклад відділу кадрів і фінансів, щоб розробити сценарії, які застосовуються до всього бізнесу.


Маркетологи мають детально визначити конкретні проблеми, з якими клієнти, бренд і маркетинг можуть зіткнутися в кожному сценарії, і визначити дії, які необхідно вжити.


Коли потрібно адаптувати маркетинг?

  • У нових обставинах: завжди якщо у вас є план, ви можете мати сценарії.

  • На нових ринках: продакт-маркет фіт – це завжди адаптація.

  • Коли готові та хочете продати більше: зрозумійте персону свого ідеального клієнта, якщо його поведінка змінилася.

Однак, адаптуючись, ми повинні залишатися вірними бренду. Покупцям продукт може сподобатися, тому що його неможливо адаптувати. Деякі предмети розкоші можуть виграти від адаптивного обслуговування, а не від адаптації продукту.


Зрештою, давайте просто робитимемо свою роботу!

  1. Спілкуйтеся з більшою емпатією, автентичністю та зосередженістю на створенні тривалих стосунків з клієнтами.

  2. Збої відбуваються постійно, але для маркетологів це не означає, що ми повинні панікувати та припинити всі дії.

  3. Криза – це завжди можливість зміцнювати цінності компанії, бути креативними та мислити довгостроково. Або змінити позицію.







29 переглядів
bottom of page